ANKARA / ETİMESGUT - Nurettin Ersin Ortaokulu

Nurettin Ersin Ortaokulu

Erler Mahallesi Lojmanlar içi. EtimesgutANKARA
Vizyon
En değerli sermayemiz olan zaman, durup hiç kimseyi beklemeyecektir. Zamanı doğru kullanan ve geleceğini planlayanlar, başarıya ulaşma yolunda emin adımlarla ilerleyebileceklerdir. Rotasız geminin yardımcısı rüzgar olamayacağına göre, Nurettin Ersin İlköğretim Okulu olarak bu çalışmamızla rotamızı belirlemeye çalıştık. Toplumsal yaşantı içerisinde tanınan ve var olan, eğitim-öğretim anlamında tercih edilen, sosyal-kültürel yanı zengin, milli ve manevi yönü güçlü, çağın gereksinimlerine ve iç-dış paydaşlarının beklentilerine cevap verebilen, teknolojiyi hayat tarzı içerisinde her daim var kılan, demokratik anlayışla taçlandırılmış yapıya sahip Nurettin Ersin İlköğretim Okulu olma amacındayız. Biliyoruz ki; hepimizin özlem duyduğu bir Nurettin Ersin İlköğretim Okulu’nu var edebilmek ve onun devamını sağlamak bizlerin elindedir. Bu özlemimizi gerçekleştirmek için bizler, “BİZ” olarak varız.
Misyon
Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir parçası olarak hizmetin yürütüldüğü çevrede, eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak. TEMEL DEĞERLERİMİZ Eğitim – öğretimde güncel ve doğru bilgiyi kullanmak. Eğitim – öğretimde teknolojiden yararlanmak. Zamanın etkin kullanımını sağlamak. Her bireyi kendimiz kadar değerli görmek. Milli değerleri temel almak ve kültürel, düşünsel ve inançsal farklılıklara, toplumun gelenek ve göreneklerine saygılı olmak ve sahip çıkmak. Atatürk ilke ve inkılaplarını doğru anlamak, anlatmak ve uygulamak. Öğrenci başarısını, çocuk-okul-aile işbirliği içerisinde geliştirmek. Özgür irade sahibi, kendi sınırlarını bilen, herkesi en az kendisi kadar değerli gören, ben olmaktan çok biz olma bilincine sahip; bilgili, kültürlü, teknolojiyi iyi kullanan, çevresi ve kendisi ile barışık; ülkesine, milletine faydalı-hayırlı öğrenciler-bireyler yetiştirmek.
Başarılar
SBS BAŞARILARIMIZ 2009 – 2010 Eğitim Öğretim Yılı SBS, 418 Kümülatif Ortalamayla, 7. ve 8. Sınıflar ilçe 1.’si 2008 – 2009 Eğitim Öğretim Yılı SBS 6,7 ve 8. Sınıflar ilçe 1.’si ve Ankara 6’.sı 2007 – 2008 Eğitim Öğretim Yılı SBS 6,7 ve 8. Sınıflar İlçe 1.’si ve Ankara 4.’sü MEZUN ÖĞRENCİLER BAŞARI YÜZDESİ 2009 – 2010 Eğitim Öğretim Yılı % 90 2008 – 2009 Eğitim Öğretim Yılı % 54 2007 – 2008 Eğitim Öğretim Yılı % 77
Derslik :30<
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Başlama: 09.00 Bitiş: 15.30
Doğalgaz-Kalorifer
ADSL (1 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Ankara merkezden ve Etimesgut merkezden okulumuza çok sık aralıklarla otobüs ve minibüslerle ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca Kızılay-Koru metrosu ringleri okulumuzun yakınından geçmektedir.
Etimesgut kara lojmanları içi
İl merkezine uzaklık: 19 km İlçe merkezine uzaklık: 5 km